ХАРЧУВАННЯ У ЗАКЛАДІ

/Files/images/zdor1.jpg

З метою створення умов, які сприяють зміцненню здоров`я, формуванню навичок правильного харчування, пошуку нових форм обслуговування дітей, збільшення обхвату учнів гарячим харчуванням у закладі, були розроблені основні завдання, які висвітлюють наступні питання:
  • створення сприятливих умов для організації раціонального харчування;
  • зміцнення і модернізація матеріальної бази приміщень харчоблоку школи;
  • підвищення культури харчування;
  • забезпечення санітарно-гігієнічної безпеки харчування;
  • проведення систематичної роз'яснювальної роботи серед батьків і учнів про необхідність гарячого харчування.
Важливою складовою збереження здоров’я дітей є збалансоване харчування.У режимі роботи школи велике значення надається організації раціонального харчування.
Раціональне харчування тих, хто навчається - одна з умов створення здоров'язберігаючого середовища в загальноосвітніх установах, зниження негативних ефектів і наслідків функціонування системи освіти.
Воно має свої науково обґрунтовані принципи:
1.Відповідність надходження енергії до енерговитрат. У нормі повинен бути певний баланс, або рівновага.
2. Відповідність хімічного складу харчових речовин фізіологічним потребам організму.
3. Максимальна різноманітність раціону.
Недостатня кількість поживних речовин в дитячому віці негативно позначається на показниках фізичного розвитку, захворюваності, успішності, сприяє прояву обмінних порушень і хронічної патології. Найважливішою умовою для підтримки здоров'я, високої працездатності і витривалості людини є повноцінне і правильне живлення. Питання організації шкільного харчування останніми роками викликають підвищену зацікавленість.
Основу передбачуваних підходів складає впровадження нових схем харчування школярів і використання сучасного високоякісного устаткування, що дозволяє при мінімальних витратах забезпечити харчування школярів на рівні вимог сьогоднішнього дня.

Лист Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Головного управління держпродспоживслужби в Хар. обл. від 26.10.2018 № 42/16514 " Про харчування дітей в закладах освіти"

Кiлькiсть переглядiв: 0